بررسی قطعات خودرو, راهنمای خرید قطعات خودرو, مقالات لوازم یدکی خودرو

پروانه فن چیست و انواع بهترین پروانه فن رادیاتور و تاثیر آن

پروانه فن چیست و انواع بهترین پروانه فن رادیاتور و تاثیر آن

پروانه فن چیست و انواع بهترین پروانه فن و تاثیر آن

پروانه فن چیست؟

پروانه فن چیست و انواع بهترین پروانه فن رادیاتور و تاثیر آن، در تمامی اتومبیل ها یک بخش پروانه ای در قسمت پیشین خودرو دیده می شود که پس از روشن کردن خودرو مدام در حال چرخش است که به آن پروانه فن یا همان فن می گویند.

درون خودرو یک سری واکنش های احتراقی گوناگون انجام می شود تا خودرو بتواند انرژی مورد نیاز برای حرکت خود را تامین کند. گرمای حاصل از این واکنش ها در قسمت داخلی قطعات خودرو باقی مانده و باعث افزایش دمای آن ها خواهد شد. آب خودرو نیز که یکی از مهمترین عوامل خنک کننده اتومبیل می باشد به وسیله قطعه ای به نام واتر پمپ در حال چرخیدن به دور موتور می باشد. آب پس از این که دور موتور به چرخش درآمد از طریق مسیر قبلی دوباره به رادیاتور بر خواهد گشت. آب پس از اینکه دوباره به رادیاتور برگشت طی فرایندی دو مرحله ای خنک می شود.

اولین مرحله در خنک شدن، حرکت کردن آب از یک مسیر طولانی با سطح مقطع کم

دومین مرحله خنک شدن آب برگشتی از موتور، و برخورد آن با هوای محیط در زمان عبور از رادیات می باشد. این مرحله توسط پروانه فن انجام می گیرد چرا که وظیفه این قطعه به چرخش درآوردن هوا و عبور آناز رادیاتور و مسیر رادیاتور می باشد. در واقع این چروانه فن نقش یک دمنده هوا را به داخل رادیاتور ایجاد می کند.

خرید پروانه فن رادیاتور

بدون وجود فن خودرو امکان عملکرد سیستم ها و قطعات داخلی موتور وجود ندارد و به نوعی می توان گفت که بقا موتور خودرو به عملکرد فن یا سیستم خنک کننده وابسته است. دمای موتور خودرو در هر بار روشن شدن موتور و حرکت اتومبیل به صورت چشمگیری افزایش می‎یابد، عدم کاهش این دما که ناشی از اشتعال و جرقه زنی است، باعث اختلال در کارایی قطعات ماشین و در نهایت کاهش راندمان خودرو می‌شود.

مشخصات عملکردی و استانداردی قطعه : 

خنک سازی موتور با تأمین هوای خنک امکان‌پذیر می‌گردد، پروانه یا فن خودرو که ظاهری شبیه به پروانه هواکش دارد و از آن به عنوان “پروانه رادیاتور” هم گفته می‎شود، با مکش هوا به سمت داخل، فرآیند خنک سازی را انجام می‌دهد. در حال حاضر استفاده از فن مکانیکی در صنعت خودروسازی منسوخ شده و صرفاً از فن برقی استفاده می‎شود. اصلی‌ترین نقش پروانه خودرو به عنوان یکی از اجزا سیستم خنک کاری اتومبیل، فراهم کردن دمای بهینه برای کارایی هر چه بهتر موتور است. جهت سبک‎سازی، ارزان‎سازی، برای تولید پروانه فن از مواد پلاستیکی و عمدتاً PP استفاده شده است. پروانه فن به میله مرکزی موتور فن وصل و در پشت رادیاتور قرار دارد. با گرم شدن موتور، فرمان چرخش به موتور فن داده شده و به دنبال آن پروانه فن با سرعت زیاد شروع به چرخش کرده و هوای بیرون را به داخل مکش می‌کند. این جریان هوا در طول مسیر خود از رادیاتور گذشته و باعث خنک شدن مایع داخل رادیاتور می‌گردد.
چون پروانه فن در حال چرخش است، بالانس بودن آن بسیار اهمیت دارد و سعی شده است طراحی قالب به نحوی باشد که هنگام تزریق مواد در قالب، توزیع مواد پلاستیک به صورت کاملاً یکنواخت انجام شود. ولی با این وجود، کنترل بالانس پروانه فن به صورت %100 توسط دستگاه بالانس انجام می‌شود.
چنانچه قطعه بالانس نباشد، پروانه فن صدای غیر عادی خواهد داشت.

جهت چرخش پروانه فن

چگونگی چرخیدن این پروانه ها، جهت چرخش آن ها و همچنین این که آیا این قطعات باید مدام در حال چرخش باشند از جمله مهمترین سوالات کاربران رابطه با پروانه های فن بوده است به همین دلیل تصمیم گرفتیم که این مبحث را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم تا بتوانید جواب همه سوال های خود را با زبانی ساده پیدا کنید. با ما همراه باشید.

خودرو های قدیمی به گونه ای طراحی شده بودند که نیروی مربوط به پروانه فن به طور مستقیم از جانب موتور خودرو تامین می شد و به همین علت نیز این قطعه مدام در حال چرخش و فعالیت بود. این روش به گونه ای بود که پروانه خودرو نیروی مورد نظر خود را از طریق پولی و میل لنگ دریافت می کرد به طوری که متناسب با دور موتور دور و چرخش پروانه نیز تغییر می کرد. این روش مشکلات متعددی را به دنبال داشت به همین دلیل خودرو سازان تغییراتی را در ساخته های خود ایجاد کرده و طرحی جدید را در این زمینه عملی کردند.

استهلاک بیش از حد و همچنین دریافت نیرو از میل لنگ مهمترین مشکلات این روش بودند چرا که مکانیکی بودن این سیستم باعث می شد تا در شرایط های آب و هوایی نامناسب نیرو موتور بیهوده هدر رود و از کار بیافتد.

خودرو های امروزی دارای یک سیستم الکتریکی مجزا هستند که فقط در رابطه با پروانه فن کار می کند و نیروی مورد نیاز برای به چرخش در آمدن پروانه های آن را تامین خواهد کرد. این سیستم به این طریق کار می کند که نیروی موتور الکتریکی (موتورفن) که از سمت باتری تامین می شود به پروانه ها انتقال پیدا کرده و ان ها را به حرکت وا دارد.

بیشتر بدانید

پروانه فن خودرو های امروزی بر خلاف نمونه های قدیمی همیشه کار نمی کنند بلکه سیستم آن ها به گونه ای طراحی  شده است که تنها در زمانی شروع به فعالیت می کنند که دما آب موجود در رادیاتور بالاتر از حد معمول رفته و نیاز مند خنک شدن باشد.

یکسره شدن فن خودرو

اصطلاح یکسره کار کردن فن در خودرو های قدیمی تقریبا همیشه صادق بود چرا که طراحی آن ها حکم می کرد که مدام کار کنند. اما در خودرو های امروزی این حالت ممکن است یکم غیر عادی به نظر بیاید و هر گاه رانندگان متوجه کارکرد مدام فن می شوند امی گویند که پروانه فن آن ها یکسره شده است.

وجود فن در خودرو از مهمترین ملزومات هر اتومبیلی به حساب می آید. این قطعه در خودرو های امروزی به صورت هوشمند و متناسب با دمای آب رادیاتور کار می کند به طوری که اگر دمای آب موجود در رادیات خودرو از مقدار معین بالاتر رود شروع به کار می کند و هر گاه به مقدار دمای مورد نظر رسید متوقف خواهد شد. خودرو ها بعضی مواقع به علت عوامل مختلفی دچار یکسری مشکلات جدی می شوند که اگر بخواهیم یکی از مهمترین آن ها را نام ببریم می توانیم به یکسره شدن فن خودرو اشاره کنیم.

یکسره شدن این قطعات باعث می شود که دمای آب موجود در رادیاتور به شدت پایین بیاید و این کاهش دما ممکن است باعث انجماد آب و آسیب های بسیار جدی به قطعات یدکی خودرو و پیشرانه آن شود.

علائم خرابی پروانه فن

پروانه فن چیست و انواع بهترین پروانه فن رادیاتور و تاثیر آن

پروانه فن یکی از مهمترین بخش های سیستم خنک کننده هر خودرویی محسوب می شود و عدم کارکرد مناسب آن ممکن است علائم متعددی را به دنبال داشته باشد که ما در این بخش می خواهیم شما را با چند مورد از مهمترین آن ها آشنا کنیم تا در صورت مشاهده بلافاصله جهت تعویض و یا تعمیر پروانه فن مورد نظر اقدام نمایید.

افزایش بیش از حد دمای آب رادیات

  • همانطور که توضیح دادیم دریافتید که آب موجود در رادیاتور ها پس از پمپاژ شدن و خنک کردن محیط اطراف موتور دچار افزایش دما می شوند و فن ها نیز موظف هستند که دمای این آب را پایین بیاورند بنابراین می توان نتیجه گرفت که اگر این قطعه به درستی کار نکند نمی تواند اب درون رادیاتور راخنک کرده و به دمای مورد نظر برساند.

صدای تق تق کردن در قسمت جلویی خودرو

  • همانطور که در بخش های قبلی نیز توضیح دادیم دریافتید که موقعیت مکانی پروانه های فن در خودرو در قسمت جلویی آن می باشد. شکستن این پروانه ها و یا اختلال در کار کردن به هر دلیلی باعث ایجاد صدایی تق تق مانند در قسمت جلویی خودرو می شود که بهتر است بلافاصله از وجود یا عدم وجود اختلال در این قسمت اطمینان حاصل کنیم.

از کار افتادن واتر پمپ

کار نکردن واتر پمپ ها نیز می تواند یکی دیگر از نشانه های خرابی پروانه فن باشد چرا که عملکرد این دو قطعه کاملا با همدیگر مرتبط می باشد و ممکن است در اثر خنک نشدن آب موجود در رادیات واتر پمپ ها نیز به علت دمای بالای آب دچار آسیب دیدگی شوند.

خرید پروانه فن

اهمیت وجود این قطعات در خودرو توجه فروشندگان متعددی را در سراسر کشور به خود جلب کرده است اما قابل توجه است بدانید که استفاده از محصولات بی کیفیت ممکن است در دراز مدت مشکلات فوق العاده جدی را ایجاد کند بنابراین همواره سعی کنید محصولات مرغوب مورد نیاز خود را از فروشگاه های معتبر خریداری نمایید.

فروشگاه آنلاین قطعات خودرو آماد پارت بزرگترین و معتبر ترین فروشگاه خرید و فروش لوازم یدکی خودرو در سراسر کشور می باشد.

ماشین پلاس بزرگترین ارائه کننده خدمات مرتبط با قطعات خودرو می باشد.

پروانه ی فن چیست و در هر نوع از فن‌ ها چگونه کار می‌کند؟

سه نوع فن اصلی برای به حرکت درآوردن هوا وجود دارد، محوری، گریز از مرکز (که شعاعی نیز نامیده می شود) و جریان متقاطع (که مماس نیز نامیده می شود). فن های جریان محوری دارای پره هایی هستند که هوا را مجبور می‌کنند موازی با شافت که تیغه ها روی آن می چرخند حرکت کند.

پنکه های محوری هوا را به طور خطی از محور فن فرو می برند. این نوع متداول ترین نوع فن است و کاربردهای متنوعی نظیر فن های کوچک خنک‌کننده برای وسایل الکترونیکی تا فن های غول پیکر مورد استفاده در تونل های باد دارند. برای آشنایی بیشتر با جت فن تونلی میتوانید به مقاله مربوطه مراجعه نمایید.

فن سانتریفیوژ دارای یک جزء متحرک به نام پروانه‌فن است که از یک شافت مرکزی تشکیل شده که مجموعه ای از تیغه ها در آن یک الگوی مارپیچ را تشکیل می دهند. فن‌های سانتریفیوژ هوا را در زاویه سمت راست ورودی فن می وزند، و سپس آن را به بیرون به سمت خروجی می چرخانند( عمل سانتریفیوژ).

در حقیقت یک پروانه ی فن می‌چرخد و می‌چرخد و باعث می شود هوا در نزدیکی شافت وارد فن شود و از شافت به سمت منافذی که در محفظه فن هستند به حالت عمودی بالا برود. یک  جت فن سانتریفیوژ فشار بیشتری را برای حجم هوای معین تولید می کند و نسبت به سایر فن‌ها سر و صدای بیشتری دارد.

فن های جریان متقاطع جریان هوای یکنواختی را در کل عرض فن ایجاد می کنند و در عمل کم سروصدا هستند. فن جریان متقاطع دارای یک روتور قفس مانند است (روتور با یک مرکز توخالی و پره های فن محوری که در امتداد محیط قرار دارند).

فن‌ها معمولاً از جریان برق استفاده می کنند. فن‌های برقی به طور کلی از مجموعه ای از پروانه فن‌های چرخان تشکیل شده‌اند که در محفظه محافظ قرار گرفته و هوا را از آن عبور می دهد. پره‌ها توسط یک موتور الکتریکی چرخانده می شوند، برای فن‌های بزرگ که در کارهای صنعتی از آن‌ها استفاده می‌شود، معمولا از موتورهای ناهمزمان ۳ فاز استفاده می شود.

خرید انواع پروانه فن چیست ؟

در جواب پرسش تاثیر تعداد پره های فن چیست باید بگوییم پروانه فن دارای پره های فن، صفحه پایه، حلقه پشتیبانی و اتصال دهنده هاست تا بتواند پره های فن را بین صفحه پایه و حلقه پشتیبانی نگه دارد. هر پره ی فن دارای دو سر می‌باشد، که در مقابل یکدیگر قرار گرفته‌اند.یک طرف پره فن توسط یک شافت فلزی به موتور الکتریکی متصل شده و طرف دیگر آن به منظور جلوگیری از خارج شدن پره به وسیله یک مهره روی شافت بسته شده است.

انواع پروانه فن چیست ؟

انواع پروانه فن چیست ؟

صفحه پایه شامل کانال هایی است که هر کدام دارای دو یا چند سوکت هستند که حداقل بخشی از تیغه فن را پیوسته بگیرند و رها کنند. موقعیت پره ی فن نسبت به محور چرخش پروانه را می توان از طریق دو یا چند سوکت انتخاب کرد. حلقه پشتیبانی شامل شیارهاییست که حداقل بخشی از تیغه ی فن در آن قرار می‌گیرد تا تیغه های فن را نسبت به صفحه ی پایه و حلقه پشتیبانی ثابت نگه دارد.

اتصال دهنده ها می توانند بین صفحه پایه و حلقه پشتیبانی امتداد داشته باشند تا بتوانند دو یا چند تیغه را نگه دارند.

تاثیر تعداد پره‌ های فن

تعداد پره پروانه یک پارامتر مهم در طراحی فن‌هاست

که به شدت بر خصوصیات فن تأثیر می‌گذارد. برای نشان دادن اثر تعداد پره های پروانه بر عملکرد یک فن، بررسی‌های عددی متعدی بر روی فن گریز از مرکز انجام شد.

در این بررسی‌ها از فن‌هایی که تعداد ۵، ۷ و ۹ تیغه داشتند استفاده شد. نسخه ی اصلی تست‌شده ی فن، خود دارای ۷ پره بود. دو تیغه ی دیگر که ۵ و ۹ تیغه داشتند انتخاب شدند تا نشان دهند که چرا تعداد پره‌ها در تیغه‌های ساخته شده اکثرا ۷ تا می‌باشد.

دلیل آن در طی آزمایش مشخص شد، تغییر تعداد پره‌ها در پروانه سبب تغییر نسبت ابعاد کانال‌های پروانه شده و این امر سبب می‌شود که در سازوکار و مکانیزم عادی فن اختلال ایجاد شود.

البته این امر به نوع فن و نوع عملکردی که از آن انتظار داریم برمی‌گردد. به طور مثال، در فن‌های سانتریفیوژ، هرچقدر فشار استاتیک بالاتر رود، حجم هوای بیشتری وارد فن می‌شود، این امر راندمان فن را پایین می‌آورد، هنگامی که فضای میان تیغه‌ها زیاد شود( تعداد پره‌ها کم شود)، جریان مخشوش هوا را خواهیم داشت که در چنین وضعیتی هر قدر تعداد پره‌ها بیشتر باشد، از حجم هوای ورودی کاسته شده و شرایط مطلوب‌تری ایجاد می‌شود.

تاثیر تعداد پره‌ های فن

تاثیر تعداد پره‌ های فن

از طرفی فضای بین تیغه‌ها نباید خیلی هم کم و کوچک باشد، چرا که سبب ایجاد مقاومت شده و نمی‌تواند به درستی جریان هوا را اداره کند.

تجزیه و تحلیل داده‌ها نشان می‌دهد که تغییر تعداد تیغه در پروانه‌ها تأثیر مهمی بر ناحیه کم فشار پشت تیغه و ساختار جت در هنگام کار دارد. با افزایش تعداد تیغه، دهانه ی پروانه نیز بزرگتر می‌شود، تنظیم یک به یک هر کدام از تیغه‌ها کار دشواریست، ولی به طور خلاصه، هر پروانه با توجه به کارایی خود تعدادی پره ی مشخص دارد که از قبل محاسبه شده اند تا هم سبب ایجاد مقاومت مضاعف نشود، هم عملکرد خود را به درستی بتواند انجام دهد.

سیستم‌های تخلیه دود آتریوم ها

پروانه فن خاری طراحی جدید پراید (25% خنک کنندگی بیشتر) ایده ساخت

پروانه فن چیست و انواع بهترین پروانه فن رادیاتور و تاثیر آن

با تغییر تعداد تیغه ها و سرعت چرخش پروانه و همینطور تعداد پروانه‌ها در فن می‌توان بدون تغییر ابعاد دمنده، سرعت جریان هوا را تغییر داد و این امر باعث می شود که هنگامی‌که به دلیل برخی محدودیت ها نظیر زمانی که فضای ما محدود است و اندازه دمنده قابل تغییر نیست، بتوانیم نتیجه ی مطلوب را بگیریم.

وقتی محدودیتی از لحاظ ابعاد مکان نداشته باشیم، سایر پارامترها مثل قطر و عرض پروانه قابل تغییر است. تعداد پره‌های پروانه و تعداد پروانه ها در فن تاثیر زیادی در کارایی سیستم دارد. چرا که با تغییر آن سرعت جریان هوا تغییر میکند و درپی آن تغییر فشار و تغییر راندمان را خواهیم داشت.

تاثیر تعداد پره‌ های فن

تاثیر تعداد پره‌ های فن

انواع پروانه فن

طراحی پروانه مهمترین عامل برای تعیین عملکرد سیستم، به ویژه سیستم گریز از مرکز است. یک پروانه مناسب جریان را بهینه می‌کند در حالی که تلاطم را به حداقل و بازده را به حداکثر می رساند. به طور کلی دو نوع پروانه ی سانتریفیوژ و آکسیال داریم که در ادامه به انواع پره اشاره میکنیم :

پروانه سیستم گریز از مرکز( سانتریفیوژ) می تواند سه نوع کلی باشد:

  • پروانه باز:

پروانه های باز دارای پره هایی هستند که در هر دو طرف آزاد می‌باشند. پروانه های باز از نظر ساختاری ضعیف هستند. آنها به طور معمول در سیستم‌های کم‌قطر و ارزان قیمت و پمپ هایی که مواد جامد معلق را اداره می کنند استفاده می شوند.این پروانه‌ها ساختاری ساده داشته و با توجه به نحوه عملکرد و میزان دمش هوا در فعالیت کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرد. همان طور که گفته شد با توجه به قیمت مناسب این محصول اکثراً در سیستم‌های تهویه کوچک به کار برده می‌شود.

  •  پروانه نیمه باز:

پره ها از یک طرف آزاد و از طرف دیگر محصور هستند. آن‌ها همچنین کارایی بالاتری نسبت به پروانه های باز دارند. می توان آنها را در سیستم‌هایی با قطر متوسط که در اتمسفر آن ذرات معلق وجود دارند نیز استفاده نمود. به دلیل به حداقل رساندن گردش مجدد و سایر تلفات، بسیار مهم است که فاصله کمی بین پره های پروانه و پوشش وجود داشته باشد.

پره فن نیمه باز به نسبت مدل قبلی بهتر بوده و برای سیستم‌های تهویه معمولی و اماکن نه چندان بزرگ استفاده می‌شود. نکته قابل توجه اینکه در هنگام طراحی و نصب هر چه فاصله پره و فن نزدیک به هم باشد، عملکرد بهتری خواهد داشت. بعضاً دیده شده که به دلیل ایجاد فاصله بیش از حد بین بدنه و پره، سیستم تهویه کارایی مناسبی ندارد. این موضوع را می‌توان یکی از دلایل اصلی نارضایتی از پروانه نیمه باز به شمار آورد. البته در طراحی و سیستم‌های جدید این عیب برطرف شده است.

  • پروانه بسته:

پره ها بین دو دیسک قرار دارند، همه در یک ریخته گری واحد هستند. آنها در سیستم‌های بزرگ با راندمان بالا استفاده می شوند. پمپ های سانتریفیوژ با پروانه بسته پرکاربردترین پمپ هایی هستند که مایعات شفاف را اداره می کنند. پروانه بسته پیچیده تر و گران تر است. با توجه به پیچیدگی طراحی منحصر به فرد از این پره‌ها اغلب در صنایع کاربردی و محیط‌های بزرگ استفاده می‌شود.

جت فن آکسیال چیست؟ و چه کاربردی دارد

این پروانه به دلیل بسته بودن از هر دو طرف از مقاومت و استحکام بالاتری نسبت به دیگر مدل‌ها برخوردار است. یکی از عیب‌های این پره را می‌توان در نحوه تمیزکاری آن دانست. به دلیل اینکه از هر دو طرف بسته شده، در صورت گرفتگی پره‌ها، به سختی می‌توان آنها را تمیز کرد.

این تقسیم‌بندی کلی بود، حال میخواهیم تعدادی از انواع پروانه فن سانتریفیوژ را معرفی کنیم:

  • پروانه ایرفویل(Airfoil):

این نوع پروانه کم سروصدا بوده و راندمان بالایی دارد. میتواند در حدود ۷۵۰۰ پاسکال فشار استاتیکی تولید کند که این امر سبب می‌شود بتواند در سرعت‌های بالا بچرخد و راندمانی حدود ۹۰ درصد داشته باشد. از این نوع پروانه در تهویه های عمومی میتوان استفاده کرد.با توجه به بررسی‌های صورت گرفته، مشخص شد که این سیستم برای اماکنی که سروصدا در آنها تأثیر اساسی دارد، بسیار لازم و ضروری است.

پروانه ایرفویل(Airfoil)

پروانه ایرفویل(Airfoil)

در محیط‌هایی مثل بیمارستان، اتاق سالمندان، آسایشگاه‌ها، سردخانه‌ها و … هرچه محیط آرام‌تر و کم‌صداتر باشد، به طبع آرامش بیشتری در آن حکم‌فرما است. از این رو می‌توان پروانه ایرفویل را یکی از بهترین گزینه‌ها برای استفاده در این گونه اماکن به شمار آورد.

  • پروانه بکوارد:

(Backward-curved) این نوع پروانه مشابه مورد قبلی است، و در آن تیغه‌ها رو به عقب هستند، اما فرق عمده ی پروانه بکوارد با پروانه ایرفول در این است که پروانه بکوارد نسبت به ایرفول راندمان پایینتری دارد. (۸۵%) این پروانه‌ها می‌توانند فشارهای استاتیکی بالایی را تحمل کنند و به موتور فن فشار کمتری وارد میکنند.

پروانه بکوارد

پروانه بکوارد

  •  پروانه مایل به عقب:

(Backward-inclined) این نوع پروانه‌ها بدون اضافه بار هستند یعنی همانند مورد قبل هستند فقط راندمان این مدل پایینتر بوده( ۷۸%) و از لحاظ ساختاری ساده میباشند.

  •  پروانه شعاعی در راس (Radial-tip):

در کارهای بزرگ صنعتی که فیلترهای تصفیه ی هوا را با گازهای داغ ترکیب میکنند، ازین نوع پروانه استفاده می‌شود. از ویژگی های مثبت این پروانه که سبب می‌شود بتوان از آن در اتمسفری که دارای ذرات معلق و مواد گرانولی است استفاده نمود این است که ساختار این نوع پروانه‌های به گونه‌ای است که خود به خود تمیز می‌شوند. یعنی عملا مواد روی آن نمیماند. بازده این فن ها ۷۰% بوده و حجم هوای انتقال‌دهنده ی آن به نسبت بقیه ی فن‌ها کم‌تر می‌باشد.

  •  پروانه فوروارد:

(Forward-curved) این نوع پروانه‌ها انحنا رو به جلو دارند و به آن ها پروانه کولری نیز میگویند. این نوع فن‌ها فشار بیشتری به وجود می‌آورند اما در عوض راندمان پایینتری داند( ۶۵%) این نوع پروانه‌ها زود کثیف می‌شوند پس از آن‌ها در اتمسفر آلوده استفاده نمی‌شود.

پروانه بکوارد

پروانه بکوارد

این پروانه با قدرت بسیار بالا هوای درون محیط را به بیرون رانده و سبب تهویه هوا می‌شود. پروانه فوروارد با توجه به نحوه عملکرد بیشترین میزان استفاده را در بین صنایع و کارگاه‌های سرپوشیده دارد.

  •  اگزاست فن سانتریفیوژ با پروانه رادیال:

(Radial blade) ای نوع پروانه‌ها با سرعت بالایی میچرخند و بازدهی آن‌ها حدود ۶۰% است. از این نوع پروانه در کارهای صنعتی با دمای بالا، سیستم‌های شناورسازی هوا، انتقال پانوماتیک و.. استفاده می‌شود. علاوه بر این مقاومت بالای پره فن رادیال سبب افزایش طول عمر اگزاست فن سانتریفیوژ شده و موجب بهبود عملکرد آن می‌شود. در اکثر صنایع تبدیلی نظیر پتروشیمی، نیروگاه‌ها، فولاد و دیگر صنایع وابسته شاهد بهره‌وری از این پروانه‌ها هستیم. مطالعه ی مقاله فن مقاوم به حرارت در جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره فن های دما بالا  میتواند مفید باشد.

کنترل دود: سیستم کنترل دود چیست؟ آموزش مکانیزم کنترل دود

پارامترهای زیادی برای طراحی یک فن وجود دارد که شامل قدرت موتور، قطر پروانه، عرض پروانه، سرعت چرخش پروانه، سرعت جریان حجم و تعداد تیغه های یک پروانه می‌باشد، در حالی که رابطه بین چندین پارامتر با یکدیگر اهمیت ویژه ای دارد، ما باید انواع پروانه ی فن را نیز بشناسیم تا با انتخاب درست بتوانیم مطلوبترین بازدهی را داشته باشیم.  همانطور که گفته شد تاثیر تعداد پروانه ی فن شاید حتی بیشتر از نوع پروانه در بازدهی ما اثر گذارد، بنابراین لازم است که همه ی جوانب را در نظر بگیریم.

به عبارتی در هنگام انتخاب و نصب پروانه فن صنعتی می‌بایست محل، نحوه و میزان کاربرد را بررسی کرد. در غیر این صورت پروانه کارایی مطلوبی نخواهد داشت. به طور مثال در محیط‌های کارگاهی که نیاز به خروج سریع هوای گرم ناشی از احتراق و فعل و انفعالات دستگاه‌ها وجود دارد؛ باید نوعی از پروانه‌ فن صنعتی‌ استفاده شود که از لحاظ ساختار و همچنین حالت و جهت پره‌ها با محل و نحوه کار متناسب باشد.

در صورت عدم رعایت این اصول ممکن است دمای بیش از حد مجاز سلامت افراد و پرسنل را به خطر انداخته یا موجب خرابی تجهیزات و دستگاه‌ها شود.

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهی در مورد “پروانه فن چیست و انواع بهترین پروانه فن رادیاتور و تاثیر آن

  1. وحید جلالی گفت:

    خیلی جالب بود و بیشتر جالبیش اینه در حوزه های مرتبط اشم به مخاطبتون اطلاعات ارائه میدید ممنون از توجه و تولید محتوای علمی اتون و ارزشی که بای وبلاگ خودتون و مخاطباتون قائل هستید

  2. نرگس زارع گفت:

    میشه توضیح بدید واتر پمپ رو چه مارک ای انتخاب کنیم که در برابرحرارت مقاوم تر باشه مخصوصا در مناطق گرمسیر و باید چه نکاتی برا فن و واتر ک به هم مرتبط هست سلامتیشون رعایت کنیم باتشکر از مطالب مفیدشما

  3. سیدشهاب الدین حسینی گفت:

    سلام میشه در خصوص پروانه فن هایی که در کارگاه های صنعتی استفاده میشن از لحاظ کیفیت یه لیست ارائه بدید.ممنون

  4. سلیمان انتظار گفت:

    سلام با تشکر از مطلب جالبتون میشه لطفا مارک های باکیفیت و کارایی بالا پروانه فن رو برای هر خودرو معرفی بفرمایید؟باتشکر

  5. داوود گفت:

    درود وقتتون بخیر میشه لطفا در خصوص جنس پروانه فن و تاثیر آن در عملکرد و کارکرداشم توضیح بفرمایید.باتشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *